Εκτύπωση

ΚΑΛΑΦΆΤΗΣ: ΚΊΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΜΕΊΝΟΥΝ ΧΩΡΊΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΉ ΣΎΝΔΕΣΗ ΜΕΤΑΞΎ ΤΟΥΣ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ - ΣΠΟΡΆΔΕΣ

napuGQeO82wEcG4T92duΤον κίνδυνο να μείνουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ τους η Θεσσαλονίκη και οι Σποράδες το καλοκαίρι, αναδεικνύει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας. 

Όπως αναφέρεται, είναι πλέον ασφυκτικό το χρονικό πλαίσιο για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες για την επερχόμενη θερινή περίοδο, δεδομένου ότι δεν έχει εκφράσει ενδιαφέρον οιαδήποτε ακτοπλοϊκή εταιρία θα μπορούσε να αναλάβει και να εξυπηρετήσει τη γραμμή.

 

Ο κίνδυνος ελλοχεύει να αποκλειστούν εκατέρωθεν Θεσσαλονίκη και νησιά των Σποράδων και έτσι περίπου 70.000 επιβάτες που εξυπηρετούνται κατά μέσο όρο από τη συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή, να αναζητήσουν εναλλακτική επιλογή λιμανιού να ταξιδέψουν. Αυτό θα αποτελέσει πλήγμα τουριστικά και οικονομικά και για τη Θεσσαλονίκη.

Εκτύπωση

ΣΊΜΟΣ ΚΕΔΊΚΟΓΛΟΥ: ΚΑΘΥΣΤΕΡΉΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΉ ΤΗΣ ΕΦΆΠΑΞ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉΣ ΕΝΊΣΧΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΈΝΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΊΟΥ.

Καθυστερήσεις στην καταβολή  της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης  στους πληγέντες  του Μαντουδίου«Πέντε μήνες έχουν περάσει μετά το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα «Ζορμπά», που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στην περιοχή Μαντουδίου της Βόρειας Εύβοιας, στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018 και οι πληγέντες, ακόμα, περιμένουν την υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για άμεση χορήγηση εφάπαξ ενίσχυσης 5.000 ευρώ ανά κατοικία και 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση».

Εκτύπωση

ΔΕΝ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΎΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΝΔ ΟΙ ΑΛΛΑΓΈΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΈΣ ΠΑΝ/ΜΙΟ, ΕΑΠ ΚΑΙ ΆΛΛΑ ΙΔΡΎΜΑΤΑ

Νίκη Κεραμέως. ΟμιλίαΗ Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, σε σχέση με τις προωθούμενες από το Υπουργείο Παιδείας συγχωνεύσεις ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης και την άναρχη αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ανεχθεί άλλο την υποβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων της χώρας.

Εκτύπωση

ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΌΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ JYRKI KATAINEN ΕΊΧΕ ΤΗΝ ΤΡΊΤΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2019, Ο ΑΝΤΙΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑΣ & ΑΝΆΠΤΥΞΗΣ, ΓΙΆΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΆΚΗΣ.

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jyrki Katainen είχε σήμερα, Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Katainen αναγνώρισε την πρόοδο που σημειώνεται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και επαίνεσε τη χώρα για την προσπάθεια που έχει καταβάλει.

Εκτύπωση

Η ΣΥΜΦΩΝΊΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΏΝ, ΕΚΤΌΣ ΤΟΥ ΌΤΙ ΕΠΙΛΎΕΙ ΈΝΑ ΚΡΊΣΙΜΟ ΕΘΝΙΚΌ ΠΡΌΒΛΗΜΑ, ΠΡΟΣΈΦΕΡΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΆΛΛΗ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΉ ΥΠΗΡΕΣΊΑ, ΣΤΟΝ ΤΌΠΟ: ΞΕΜΠΡΌΣΤΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΈΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΟΚΆΠΗΛΟΥΣ. ΑΥΤΟΎΣ ΠΟΥ ΟΡΚΊΖΟΝΤΑΝ ΔΗΜΌΣΙΑ ΥΠΈΡ ΤΗΣ ΛΎΣΗΣ ΣΤΗ ΒΆΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΉΣ ΓΡΑΜΜ

Μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και από το ελληνικό Κοινοβούλιο, και τώρα τι, κ. υπουργέ;

 

Καταρχάς συνεχίζουμε το έργο μας, την υλοποίηση όλων αυτών των μέτρων ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Όταν λέμε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια το εννοούμε και αυτό τώρα πρέπει να το νιώσουν οι πολίτες εκεί που μετράει περισσότερο: με αύξηση του μισθού τους, με στοχευμένη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, με βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών. Είναι κρίσιμο επίσης να ενισχύσουμε την παραγωγική προσπάθεια για όλους εφαρμόζοντας την Αναπτυξιακή Στρατηγική που έχουμε εκπονήσει και να συνεχίσουμε την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στελέχωση με επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό αλλά και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και αλλάζουν το πρόσωπο των τοπικών κοινωνιών.

 

add1

ad2