Εκτύπωση

ΜΕ ΝΌΜΟ ΠΕΡΊ ΚΑΤΑΛΉΨΕΩΝ ΈΝΑΣ ΟΜΟΓΕΝΉΣ ΚΈΡΔΙΣΕ ΣΠΊΤΙ ΑΞΊΑΣ 1,7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΊΩΝ ΔΟΛΑΡΊΩΝ

Μία παράξενη απόφαση ελήφθη σε δικαστήριο της Αυστραλίας την Δευτέρα, καθώς ο ομογενής κατασκευαστής Μπιλ Γκέρτος (Bill Gertos) κέρδισε υπόθεση σε Εφετείο και μπορεί να διατηρήσει στην κατοχή του σπίτι αξίας 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων, βασιζόμενος σε έναν νόμο για τα δικαιώματα των καταληψιών.

Σύμφωνα με τον νόμο, εάν ο κ. Γκέρτος καταλάμβανε το ακίνητο και πλήρωνε τους λογαριασμούς του για τουλάχιστον 12 χρόνια, τότε θα μπορούσε να διεκδικήσει την κυριότητα του σπιτιού, όπως και έγινε, αναφέρει η ιστοσελίδα του καναλιού «Nine News».

ΡΑΔΙΟ ΣΥΜΠΑΝ YOUTUBE

ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΔΝΕΥ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

komvos tv

 

Εκτύπωση

ΝΊΚΟΣ ΔΟΛΔΟΎΡΗΣ: Ο ΟΜΟΓΕΝΉΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΊΑ ΠΟΥ ΔΊΝΕΙ ΖΩΉ ΣΤΗΝ ΊΜΒΡΟ!

Το διαβόητο «Πρόγραμμα Διάλυσης και Τουρκοποίησης» είχε ερημώσει το νησί – Ενας από τους εκδιωχθέντες του 1966, όμως, επέστρεψε στο νησί, ξαναζωντάνεψε τον τόπο και έχει γίνει φανός ελπίδας για το μέλλον

Η σημερινή μισοερειπωμένη όψη του χωριού Σχοινούδι της Ιμβρου αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα των όσων με επιτυχία εφάρμοσε στο νησί η Τουρκία μετά το 1964 με το περιβόητο «Πρόγραμμα Διάλυσης και Τουρκοποίησης», με το οποίο ουσιαστικά ξερίζωσε το ελληνικό στοιχείο που ως τότε πλειοψηφούσε. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, κάτι φαίνεται να αλλάζει στο Σχοινούδι, και ουσιαστικά σε ολόκληρη την Ιμβρο, εξαιτίας ενός ανθρώπου που πήρε την απόφαση να επιστρέψει πίσω και να ζωντανέψει τον τόπο του.

Εκτύπωση

ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΊΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΏΝ ΚΑΙ ΠΆΣΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ Κ. ΙΕΡΏΝΥΜΟ ΕΠΙΣΚΈΦΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΣΗΜΈΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΊΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΉΣ Κ. ΕΛΠΙΔΟΦΌΡΟΣ, ΣΤΟ ΠΛΑΊΣΙΟ ΜΙΑΣ ΣΕΙΡΆΣ ΣΥΝΑΝΤΉΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΊ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, στο πλαίσιο μιας σειράς συναντήσεων που πραγματοποιεί στην Ελλάδα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος τόνισε ότι «έχει την χαρά και την τιμή να διαποιμαίνει ίσως το πιο επιτυχημένο κομμάτι της ελληνικής διασποράς» και σημείωσε ότι «στα καθήκοντά του είναι η διατήρηση της συνείδησης του συνδέσμου με την πατρίδα, την Ελλάδα, αλλά και η διατήρηση της εθνικής, πολιτισμικής, γλωσσικής συνέχειας και της πιστότητας στην Ορθόδοξη παράδοση».

 

Εκτύπωση

ΜΑΡΊΑ ΜΆΡΚΟΥ: Η ΔΙΚΗΓΌΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΈΝΕΙΑΣ

Τη συνάντησα ένα βροχερό απόγευμα στα γραφεία της εφημερίδας. Το τηλέφωνό της χτυπούσε συνεχώς. Μόλις είχε γυρίσει από τα δικαστήρια.

Η Μαρία Μάρκου είναι μια δυναμική δικηγόρος, με πάθος για αυτό που κάνει και αγάπη για όσους την εμπιστεύονται.

Ξεκινήσαμε τη συνέντευξη με αφορμή την εκδήλωση που ετοιμάζει σε λιγότερο από δύο εβδομάδες όπου θα αναπτύξει νομικά ζητήματα που αφορούν τους ομογενείς και μέσα σε λίγα λεπτά ξετυλίχτηκε το κουβάρι της ζωής της.

Η Μαρία μεγάλωσε στο Περιστέρι σε μια μικροαστική οικογένεια. Η αγάπη που πήρε από τους γονείς της ήταν μεγάλη και αυτή την αγάπη που εισέπραξε, όπως λέει, θέλησε να δώσει με τη σειρά της στον κόσμο και ειδικά στην Ομογένεια. Σπούδασε στη Νομική Αθηνών και πέρασε πρώτη στις εξετάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου.

Εκτύπωση

ΕΛΠΙΔΟΦΌΡΟΣ, ΑΠΆΤΗ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΆΟΥ ΚΑΙ...''ΔΙΑΦΆΝΕΙΑ''

Ο μητροπολίτης Προύσης, ''δεξί χέρι'' του πατριάρχη και -σε αναμονή- ''αρχιεπίσκοπος Αμερικής'' (θα αποφασίσει Δικαστήριο ΗΠΑ), Ελπιδοφόρος (Λαμπρινιάδης) σε συνέντευξή του στην ''Καθημερινή'' Αθηνών, τονίζει ότι ''θα υπάρξει διαφάνεια στο θέμα του αγ. Νικολάου'' (με τα χρήματα των δωρητών). Ευχάριστο αυτό... Ας ξεκινήσει από το βασικό.

add1

ad2