Εκτύπωση

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟΝ «Ε.Κ.» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ

Την Κυριακή ο Ελληνισμός του Σικάγο έχει την τιμητική του. Χιλιάδες Ελληνες θα δώσουν βροντερό παρών στην ελληνική γειτονιά του Χόλστεντ για να παρακολουθήσουν την Παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

Μία Παρέλαση που με σύμμαχο τον καιρό θα έχει πολύ κόσμο και ρεκόρ αρμάτων, ενώ με σύμμαχο την… προεκλογική περίοδο θα έχει υψηλά πρόσωπα όπως ο Δήμαρχος του Σικάγο, ο Κυβερνήτης της Πολιτείας, ενώ με την παρουσία τους θα τιμήσουν την Παρέλαση ο νέος Μητροπολίτης, Ναθαναήλ αλλά και ο Κώστας Μπακογιάννης από την Ελλάδα.

κλικ για συνέχεια

Εκτύπωση

ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΣΤΡΑΛΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Α’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Στην πόλη Βιγιέ Μπρετονό της Γαλλίας, εγκαινιάστηκε το γαλλο-αυστραλιανό Μουσείο «Centre Sir John Monash» προς τιμήν του Αυστραλού Στρατηγού του σώματος των Anzac (Australian and Zealand Army Corp) υπό τις διαταγές του οποίου διεξήχθησαν οι επιχειρήσεις σε αυτή την περιοχή το 1918 κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.Το σύγχρονο αυτό Μουσείο διαθέτει υψηλού επιπέδου τεχνολογικό εξοπλισμό χρησιμοποιώντας πολυμέσα, εφέ και διαδραστικά μέσα τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ενημερωθεί αλλά και να αισθανθεί τις σκληρές συνθήκες κατά τις οποίες αυτοί οι νέοι στρατιώτες έδωσαν μια υπεράνθρωπη μάχη για μια χώρα που δεν ήταν η δική τους.

κλικ για συνέχεια

Εκτύπωση

ΜΕ ΠΑΛΜΟ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΣΤΩΝΗ

 ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ

& ΕΛΛΗΝΙΚΟ Ο ΕΞΟΧΟΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ

Μέσα σε μια ηλιόλουστη λαμπερή ανοιξιάτικη Κυριακή, διεξαγόταν με παλμό και καμάρι η 23η παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης και Νέας Αγγλίας, στην κεντρική οδό της πόλης Boylston Street. Η παρέλαση ξεκίνησε στην ώρα της, στη 1 μεταμεσημβρινή ακριβώς, μπροστά από τον ουρανοξύστη Prudential πλησίον της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Βοστώνης.

Ηδη από νωρίς το πρωί είχαν φθάσει τα άρματα τα οποία παρατάχθηκαν στην αρχή της οδού Boylston και έγινε έλεγχος από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές καθότι έπρεπε να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές.

 κλικ για συνέχεια

Εκτύπωση

H ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΥΠΟΚΛΙΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΕΥΖΩΝΕΣ

Ήταν μια ιδιαίτερα συγκινητική και ιστορική στιγμή για τις σχέσεις Ελλάδας και Αυστραλίας, όταν την περασμένη εβδομάδα η ελληνική παροικία της Νότιας Αυστραλίας, μαζί με τον νέο εκλεγέντα πολιτειακό πρωθυπουργό, Στίβεν Μάρσαλ, υποδέχθηκε έντεκα μέλη της ελληνικής Προεδρικής Φρουράς που ταξίδεψαν στην Αυστραλία για να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις για να τιμήσουν τη μνήμη των πεσόντων Αυστραλών και Ελλήνων που πολέμησαν στη μάχη της Καλλίπολης αλλά και την Μάχη της Κρήτης.

κλικ για συνέχεια

Εκτύπωση

Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΙΜΙΖΗΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΒΡΟΝΤΗΞΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) υπέβαλε ο διάσημος Ελληνοαμερικανός  Αστροφυσικός και Ακαδημαϊκός  Δρ. Σταμάτης Κριμιζής, έναν μήνα μετά τον ορισμό του ΔΣ του Οργανισμού, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, και τον γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλη Μαγκλάρα.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο κ. Κριμιζής κάνει λόγο για υπουργικές αποφάσεις που «πρακτικά ακύρωσαν το λόγο ύπαρξης του ΕΛΔΟ, καθιστώντας τον μια μη αξιόπιστη γραφειοκρατική δομή που θα μπορούσε να γίνει υποχείριο οποιουδήποτε πολιτικού προϊσταμένου».

Παράλληλα, χαρακτηρίζει τον γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων «Τσάρο του Διαστήματος», υπογραμμίζοντας πως δεν έχει καμία γνώση και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα.

«Πολύ σύντομα μου έγινε σαφές ότι ο κ. γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έχει αναλάβει, υπό την ανοχή του κ. υπουργού, το ρόλο του «Τσάρου του Διαστήματος» στην Ελλάδα, αν και δεν έχει καμία γνώση και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα.

add1

ad2