Εκτύπωση

ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΝΕΑΡΟΤΕΡΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

Γεννημένη στις 12 Σεπτεμβρίου 1990 και με γονείς καταγόμενους από την Νάξο και την Τρίπολη, η Εμμανουέλα Λαμπροπούλου είναι η νεαρότερη Ελληνίδα βουλευτής της Διασποράς.

Εξελέγη στις 3 Απριλίου, στην εκλογική περιφέρεια του Σαιν Λοράν στο Μόντρεαλ, καταλαμβάνοντας την έδρα που κατείχε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Στεφάν Ντιόν.

Εκτύπωση

ΜΕ ΝΕΟ ΣΧΗΜΑ Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ Ο Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΑΣΩΝΙΔΗΣ

Ο Παναγιώτης ΙασωνίδηςΑπό την Παμμακεδονική Ένωση στάλθηκε στο Νέο Κόσμο το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

«Μετά το συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων στη Μελβούρνη στις αρχές Μάη 2017 και τη συμφωνία των αντιπροσώπων των Ενώσεων Δυτικής Αυστραλίας, Κουinσλάνδης, Νότιας Αυστραλίας και Βικτωρίας για διεύρυνση της βάσης, προσέλκυση περισσοτέρων μακεδονικών σωματείων στις πολιτειακές Ενώσεις των Μακεδόνων, την αναβάθμιση της διοίκησης και την προσαρμογή της στα σύγχρονα τεχνολογικά δεδομένα, οι ηγέτες των Παμμακεδονικών Ενώσεων στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχαν την περασμένη εβδομάδα, αποφάσισαν να εκλέξουν ως συντονιστικό τους ηγέτη, τον Πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης, κ. Παναγιώτη Ιασωνίδη. 

Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ FBI

FRANCES FRAGOS TOWNSENDΜία Ελληνίδα βρίσκεται ανάμεσα στους οκτώ υποψήφιους προκειμένου να αναλάβει τη θέση του διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) μετά την πρόσφατη απομάκρυνση του Τζέιμς Κόμεϊ από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Η ελληνικής καταγωγής Φράνσις Τάουνσεντ Φράγκου έχει ήδη περάσει από συνέντευξη από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και τον υπουργό Τζεφ Σέσιονς καθώς και τον αναπληρωτή Ροντ Ρόζενστάιν. Όπως γράφει η Real, εξαιτίας του καυστικού της λόγου και της ευθύτητας που διακρίνει τον χαρακτήρα της έχει αποκτήσει το προσωνύμιο «ο τυφώνας».

Η Φράνσις Τάουνσεντ Φράγκου προέρχεται από μία φτωχή οικόγενεια.

 

Εκτύπωση

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ: «ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕΑΛ»

Μιχάλης Κόκκινος: «Το άγαλμα του μετανάστη είναι η Ελληνική ψυχή της ομογένειας του Μόντρεαλ»Τα συγχαρητήρια του σε όσους έλαβαν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του αγάλματος του Έλληνα μετανάστη στο Μόντρεαλ, δίνει με μήνυμά του, μέσω του GREEKPOST.CA, o Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος, επισημαίνοντας ότι ενέργειες όπως αυτή, καταδεικνύουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως η Ελλάδα είναι βαθιά ριζωμένη στις ψυχές των Ελλήνων της ομογένειας.

add1

ad2