Εκτύπωση

ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΟΥΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΤΥΧΕ Η Κ. ΝΙΚΟΛ ΜΑΛΛΙΩΤΑΚΗ & ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ MANHATAN... ΣΣ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ & ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΙΚΟΛ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΤΗΣ

Σχετικό άρθρο της εφημερίδα «New York Times» γίνεται αναφορά στην ομογενή βουλευτή και υποψήφια με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης, Νικόλ Μαλλιωτάκη, με αφορμή την παρουσία και ομιλία της σε πολιτική εκδήλωση – δείπνο στο Metropolitan Republican Club στο Midtown του Μανχάταν, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Παρών επίσης στην εκδήλωση ήταν και ο Ρεπουμπλικανός συνυποψήφιός της, Paul J. Massey ο νεώτερος, ενώ προβάλλονταν οι φωτογραφίες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της Πρώτης Κυρίας Μελάνιας.

Η ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ ΜΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΑΘΩΣ & ΤΟΥΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΗ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙΣ Η ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ.

read more

 

Εκτύπωση

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ: ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΔΥΣΗ

«Η Τουρκία μέσα από την ιστορία της πρέπει να καταλάβει ότι το παράθυρο και η πόρτα της προς τη Δύση είναι η Ελλάδα» διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας σε ομογενείς της Κωνσταντινούπολης που κατέκλυσαν το Σισμανόγλειο Μέγαρο, τονίζοντας πως οι Έλληνες επιθυμούμε την ειρηνική συμβίωση.

«Η Τουρκία μέσα από την ιστορία της πρέπει να καταλάβει ότι το παράθυρο και η πόρτα της προς τη Δύση είναι η Ελλάδα και είμαστε απόλυτα ειλικρινείς και θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος και υπογράμμισε πως «έχουμε μια νόμιμη σκοπιμότητα, τη σκοπιμότητα της ειρήνης, της ειρηνικής συμβίωσης, γιατί χωρίς αυτήν όλοι έχουμε να χάσουμε, κανείς δεν έχει να κερδίσει». «Αυτό συμβολίζετε εσείς η υπομονή σας, το ήθος σας», προσέθεσε.

Εκτύπωση

Η «ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ» ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

 Ο Ελληνισμός της Αυστραλίας μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος που εκδίδει δύο-τρεις  από τις πλέον σημαντικές, έγκριτες και  αρχαιότερες εφημερίδες της ελληνικής διασποράς. Αποτελεί παγκόσμιο κατόρθωμα, επίτευγμα ζωής και άθλο πραγματικό που τιμά  τους Έλληνες της Αυστραλίας. Οι Αρκάδες,  όμως, πρέπει να θεωρούν ευλογία και  πλεονέκτημά τους τη συνεχή και συνεπή  κυκλοφορία της εφημερίδας τους Η Φωνή των  Αρκάδων για ένα διάστημα που πλησιάζει τα  εξήντα χρόνια.

Εκτύπωση

ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΓΑΛΛΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕΑΛ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ

Η επαρχία του Κεμπέκ στον Καναδά είναι η πολυπληθέστερη γαλλόφωνη περιοχή στην βόρεια Αμερική. Και είναι δεκάδες χιλιάδες οι Γάλλοι υπήκοοι που είχαν δικαίωμα ψήφου στις προεδρικές εκλογές. Το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στο Μόντρεαλ τους υπολογίζει στους 57.842.

Όπως συνέβη στον πρώτο γύρο των εκλογών στις 23 Απριλίου, έτσι και τώρα, χιλιάδες ψηφοφόροι στην περιοχή του Μόντρεαλ σχημάτισαν ουρές από το πρωί του Σαββάτου για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, απόδειξη του ειδικού βάρους της εκλογικής αναμέτρησης και του αυξημένου ενδιαφέροντος των Γάλλων ομογενών του Κεμπέκ.

Εκτύπωση

ΟΙ ΕΥΖΩΝΕΣ, ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΧΕΠΑ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΟΙ ANZACS

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέλη της Προεδρικής Φρουράς της Ελληνικής Δημοκρατίας συμμετείχαν στις καθιερωμένες εκδηλώσεις για την Ημέρα των ANZACs. Το αποκορύφωμα ήταν η παρουσία τους στη μεγάλη παρέλαση στο Σίδνεϊ, την Τρίτη, 25 Απριλίου. Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στη γενναιοδωρία της Ελληνικής Λέσχης Σίδνεϊ και του Τμήματος "Ηρακλής" της ΑΧΕΠΑ Νέας Νότιας Ουαλίας.

add1

ad2