Εκτύπωση

ΟΙ ΤΑΡΑΧΩΔΕΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΟΥ '50 ΚΑΙ '60 ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 120ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Σε ένα εστιατόριο της Lonsdale Street την δεκαετία του '70Αναφορά στο μεγάλο κύμα μετανάστευσης από την Ελλάδα στην Αυστραλία μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το ρόλο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και τις σχέσεις της με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, πρόκειται να κάνει η ερευνήτρια Τζουλιάνα Χαρπαντίδου, στη δεύτερη διάλεξή της για την ιστορία της Κοινότητας, στο πλαίσιο του προγράμματος εορτασμού της 120ης επετείου του ιστορικού οργανισμού. 

Εκτύπωση

ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΛΗΜΝΙΑΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ»

Η γενική συνέλευση της Παλλημνιακής Αδελφότητας Αμερικής «Ηφαιστος» η οποία συνήλθε στις 29 Οκτωβρίου στο Λημνιακό Σπίτι στην Αστόρια εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από τους Νικόλαο Τραγάρα, πρόεδρο, Μανώλη Δεσποτέρη, αντιπρόεδρο, Αργύρη Μακρή, γραμματέα, Παναγιώτη Δημητρόπουλο, ταμία και συμβούλους τους Παύλο Βελισσάριο, Αντώνη Ζωγράφο, Βασίλη Καραμόσχο, Βασίλη Μιτζελιώτη, Νικόλαο Σουρέλο, Νίκο Τσουκαλά και Ελευθέριο Χασάπη.

Εκτύπωση

ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ

Η κ. Ζέφυ Χριστοπούλου ήταν υποψήφια του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την 11η βουλευτική περιφέρεια της κομητείας Νάσο και ηττήθηκε με μεγάλη διαφορά από την Delia M. DeRiggi-Whitton, η οποία ήταν υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος. Η κ. Χριστοπούλου απέσπασε 4.474 ψήφους και η Delia M. DeRiggi-Whitton 9.975 ψήφους.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της κ. Νικόλ Μαλλιωτάκη «μπορεί να χάσαμε τις εκλογές, όμως ακούστηκε η φωνή μας και θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για όσους μας πιστεύουν» και αυτό μπορεί «να αλλάξει την πορεία αυτής της πόλης».

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» θα γιορτάσει τα 37α γενέθλια και με την εκστρατεία της κατάφερε να μεταφέρει μια νέα πνοή και να θέσει επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος της Νέας Υόρκης, τα εγκλήματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής, την κρίση των αστέγων και τον πόλεμο κατά της διαφθοράς.

Παράλληλα, τόνισε ότι «αναμετρήθηκε με έναν εν ενεργεία Δήμαρχο και σε έναν δήμο που θεωρείται προπύργιο των Δημοκρατικών». «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Νικόλ θα διεκδικήσει άλλα ανώτερα αξίωματα και θα μας δώσει την ευκαιρία να αγωνιστούμε και να γιορτάσουμε την εκλογή της», επεσήμανε η κ. Κοκόλη.

Η κ. Μαλλιωτάκη παραμένει πολιτειακή βουλευτής και του χρόνου το ελάχιστο που θα κάνει θα είναι να διεκδικήσει την επανεκλογή της.

Εκτύπωση

ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΟΛΛΑ Η ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΝΙΚΟΛ ΜΑΛΛΙΩΤΑΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

«Αν και ηττήθηκε στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2017 από τον νυν δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάσιο η νεαρή πολιτειακή βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη κατάφερε να προλειάνει το έδαφος για υψηλότερο αξίωμα», γράφει η «Wall Street Journal».

Η ομογενής Νικόλ Μαλλιωτάκη το πρωί της Τετάρτης επικοινώνησε με τον νικητή των εκλογών Μπιλ Ντε Μπλάσιο, τον συνεχάρη και του υπενθύμισε τα καίρια θέματα που απασχολούν το Δήμο της Νέας Υόρκης.

Εκτύπωση

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΝΙΚΟΛ ΜΑΛΛΙΩΤΑΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΗΔΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΙ ΟΧ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ... ΝΙΚΗΤΩΝ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ.


Αποτέλεσμα εικόνας για στελλα κοκοληΗ κ.Στέλλα Κοκόλη πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής με επιστολή που έστειλε στον Εθνικό Κήρυκα παρουσίασε την εικόνα που επικρατεί μετά τις δημοτικές εκλογές. Σχετικά με την υποψήφια δήμαρχο κ. Νικόλ Μαλλιωτάκη είπε:«Η Νικόλ κατάφερε να αναδειχτεί σε αστέρα όχι μόνο του Μπέιριτζ του Μπρούκλιν και του Στάτεν Αϊλαντ, αλλά σε αστέρα της πολιτικής σκηνής της Νέας Υόρκης. Δόξασε το ελληνικό όνομα και έδωσε στα παιδιά μας και στα εγγόνια το έναυσμα να ακολουθήσουν τα βήματά της και να ασχοληθούν με την πολιτική».

Η ομογενής υποψήφια δήμαρχος της Νέας Υόρκης Νικόλ Μαλλιωτάκη έχασε με μεγάλη διαφορά στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Η ομογενής αναμετρήθηκε με τον νυν δήμαρχο Μπιλ Ντε Μπλάσιο, ο οποίος πολιτεύεται με το Δημοκρατικό Κόμμα και κέρδισε με διπλάσιους ψήφους από την κ. Μαλλιωτάκη (726.361 ψήφους έναντι 303.742).

add1

ad2